Клімкін та чиновники ЄС розпочали важливий візит до Приазов’я

Читать на русском
Голови МЗС Данії та Чехії прибули до Маріуполя. Чиновники ЄС розпочали важливий оціночний візит до Приазов’я.

Міністри закордонних справ Данії Андерс Самуельсен і Чехії Томаш Петршичек прибули до Маріуполя. Чиновники ЄС розпочали важливий оціночний візит до Приазов’я.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар МЗС України Катерина Зеленко в Twitter.

Стало відомо, яку саме допомогу надасть ЄС Приазов'юЄвросоюз готовий надати адресну допомогу Азовському регіону, що постраждав від конфлікту в Азовському морі.

Супроводжує іноземних дипломатів голова українського МЗС Павло Клімкін.

«Нічого не може замінити побачені на власні очі збитки й нагальну потребу цивільного населення, викликані війною Росії проти України. Томаш Петршичек, Андерс Самуельсен і Павло Клімкін щойно прибули до Маріуполя», – зазначила Зеленко.

Раніше делегація ЄС в Україні у Twitter повідомляла, що у вівторок, 29 січня, група посадових осіб Європейського Союзу високого рівня розпочне важливий оціночний візит до Приазов’я.

Головна мета місії ЄС на високому рівні – оцінка економічної, соціальної та політичної ситуації в регіоні, який «відчутно постраждав від режиму перевірок, що Росія запровадила на Азовському морі».

За результатами висновків, які отримає місія, ЄС проведе оцінку того, як посилити підтримку Приазов'я, зокрема ґрунтуючись на чинних програмах і в співробітництві з європейськими фінансовими інститутами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: