Стало відомо, яку саме допомогу надасть ЄС Приазов'ю

Читать на русском
Євросоюз готовий надати адресну допомогу Азовському регіону, що постраждав від конфлікту в Азовському морі.

На початку наступного року Євросоюз направить в Україну місію для оцінки потреб у допомозі регіонам, що постраждали від російської агресії у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», відповідна домовленість була досягнута в понеділок, 17 грудня, на Раді асоціації Україна-ЄС, повідомляє «Європейська правда».

ЄС розмірковує над фінансовою допомогою АзовуВ Євросоюзі обговорюють фінансову підтримку містам України, що залежать від Азовського моря, яке блокує РФ.

«Рада асоціації обговорила можливості надання адресної допомоги ЄС Азовському регіону. Євросоюз висловив готовність вжити заходів щодо подальшого збільшення підтримки, зокрема, постраждалих районів України. В цьому контексті ЄС планує відправити місію оцінки в Україну на початку 2019 року», – йдеться в спільній заяві за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС.

Крім того, ЄС пильно стежитиме за розвитком ситуації в регіоні й готовий реагувати належним чином.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 17 грудня обговорив із високим представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні ситуацію в Азовському морі та санкційну політику щодо Росії.

Раніше саміт ЄС ухвалив рішення щодо Азова. У рішенні згадується можливість запровадження нових механізмів впливу на Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: