Європейські міністри не змогли дістатися Маріуполя через негоду

Читать на русском
В умовах туману й загрози обмерзання екіпаж вертольота ухвалив рішення повернутися на аеродром у Дніпрі.

Військовий вертоліт із міністрами закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Польщі та України не долетів до Маріуполя через складні погодні умови.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 15 січня.

Новий голова ОБСЄ відвідає ДонбасМіністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який сьогодні, 1 січня, став головою Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), в січні відвідає Донбас.

За його словами, в умовах туману й загрози обмерзання екіпаж вертольота вирішив повернутися на аеродром у Дніпрі.

«Дуже хотів показати нашим друзям Маріупольський порт, в якому зараз лише два кораблі, а колись вирувало життя. Показати, що відбувається на КПВВ через лінію зіткнення. Цього разу не вийшло», – написав Клімкін і додав, що зараз міністри відвідують лікарню імені Мечникова в Дніпрі.

Також Клімкін повідомив, що сьогодні буде організований відеозв'язок із тими, хто чекав на міністрів у Маріуполі.

Раніше МЗС Естонії повідомило, що міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та Польщі в супроводі Павла Клімкіна нібито вже прибули до Маріуполя. «Україна отримує нашу рішучу підтримку в ці складні часи й перебуває на перших позиціях європейського порядку денного», – йшлося в повідомленні.

Також повідомлялося, що 15 січня Маріуполь відвідає міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який вступив у повноваження голови ОБСЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: