Названа дата, коли очільники МЗС України, Чехії і Данії відвідають Маріуполь

Читать на русском
Міністр закордонних справ Чехії 27-29 січня відвідає Україну з робочим візитом. Він разом з  Павлом Клімкіним і міністром закордонних справ Данії здійснять робочу поїздку до Маріуполя.

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек 27-29 січня відвідає Україну з робочим візитом. 29 січня він разом з головою МЗС України Павлом Клімкіним і міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном здійснять робочу поїздку до Маріуполя.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в п'ятницю прес-служба МЗС України.

Європейські міністри не змогли дістатися Маріуполя через негодуВ умовах туману й загрози обмерзання екіпаж вертольота ухвалив рішення повернутися на аеродром у Дніпрі.

28 січня відбудуться переговори українського і чеського міністрів, присвячені питанням шляхів консолідації зусиль заради зміцнення миру і безпеки, звільнення українських заручників і політв'язнів, утримуваних у Росії, проблематики енергетичної безпеки в Європі, двосторонньому співробітництві в торгово-економічній сфері. Крім того, цього дня відбудеться спільна прес-конференція Клімкіна і Петршічека.

На 29 січня заплановано спільну робочу поїздку міністрів закордонних справ України, Чехії та Данії до Маріуполя з метою отримання актуальної інформації щодо безпекової ситуації, гуманітарної та соціально-економічної ситуації поблизу проведення операції Об'єднаних сил, обумовленої російською військовою блокадою українських морських портів в Азовському морі і триваючої військової агресії Росії проти України.

Програма поїздки передбачає також відвідування КПВВ «Гнутове» і огляд акваторії Маріупольського морського порту.

Нагадаємо, командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що Україна готова до можливого нападу країни-агресора Російської Федерації.

Також нагадаємо, проти РФ можуть запровадити нові санкції через агресію в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: