Кандидат у президенти Корнацький на посаді нардепа виконав лише чотири обіцянки

Читать на русском

Член фракції «Блоку Петра Порошенка» Аркадій Корнацький іде на президентські вибори як самовисуванець. До Верховної Ради він пройшов у 2014 році за одномандатним округом №132 (Первомайськ, Миколаївська область) і є членом комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. У нардепа була агрофірма в Миколаївській області, яку намагалися забрати в 2013 році.

Спочатку свій бізнес Корнацький починав у Москві й навіть був громадянином Російської Федерації. У 2013 році він вийшов із російського громадянства й отримав українське.

За час каденції Корнацький дав 18 обіцянок, з яких виконав лише 4 – це 22% взятих нардепом-мажоритарником зобов'язань перед виборцями. Ще 3 запевнення він провалив і 11 має реалізувати до закінчення депутатських повноважень.

Вибори-2019: хто з кандидатів зможе потрапити до другого туруПрезидентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року. Хто з кандидатів може потрапити до другого туру, дізналися в експертів.

У загальному рейтингу відповідальності народних депутатів України Корнацький посідає 300-те місце. За кількістю виконаних обіцянок серед кандидатів у президенти України його випередив Сергій Каплін, який виконав 25% обіцянок, а слідом іде Олександр Шевченко, який зумів реалізувати 19% обіцяного.

У Раді Корнацький лобіював інтереси аграріїв, але встиг виконати лише дві обіцянки. Нардеп збирався поставити свій підпис під проектом постанови про зміни до Конституції України для захисту українського фермерства, що в підсумку й зробив. Також він зобов'язався домогтися повернення ПДВ у сільськогосподарській сфері й підтримав проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України, яким передбачається надання ПДВ-пільг для аграріїв до 2018 року.

Уже як кандидат у президенти Корнацький пояснив, що планує робити із землею: «Необхідно ухвалити такий закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, який дійсно захистить селянина та дрібного фермера від несправедливого обезземелення».

Однак у своїй передвиборчій програмі він лише побіжно згадує про захист від рейдерства й обіцяє вести сільгоспполітику за своєю концепцією.

Також Корнацький обіцяє провести очищення влади: «Люстрація буде здійснена рішучими юридичними діями президента України на основі та на виконання Конституції України та судовими рішеннями».

Але жоден із безлічі кандидатів у президенти не замахувався на створення Міжнародного трибуналу.

«Це буде перший у світі антикорупційний трибунал, який розглядатиме справи гнобителів народу, в тому числі за відмивання корупційних активів у США та ЄС і масову корумпованість політиків цих країн», – заявив Корнацький.

У той час, як більшість кандидатів у президенти пропонують скоротити кількість народних депутатів, Корнацький, навпаки, пропонує збільшити їх чисельність у парламенті до 600.

Детальніше – на інфографіці.

Як працює народний депутат Аркадій Корнацький, читайте в нашій рубриці «Обіцянки країни чудес».

Також ми писали, що Корнацький задекларував конюшню та 30 мільйонів гривень готівкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: