Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Аркадій Корнацький

Читать на русском
Нардеп від БПП Аркадій Корнацький за чотири роки роботи виконав лише чотири обіцянки з 18.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Аркадій Корнацький (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Корнацький пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №132 (Миколаївська область). За час своєї каденції депутат дав 19 обіцянок, 4 з яких виконав (22%), а 3 – провалив.

Провалив народний депутат передвиборчі обіцянки про те, що в його окрузі будуть нові амбулаторії та спортзали. У відповідь на запит Корнацький повідомив «Слову і Ділу», що надсилав звернення, щоб Кабінет міністрів виділив кошти з Державного фонду, але «домовлятися» про їх виділення не ходив, тому фінансування виділялося в обмеженому обсязі. При цьому відповіді щодо новостворених амбулаторій і спортзалів депутат не надав.

Впорався Корнацький з обіцянкою надавати безкоштовну юридичну допомогу малозабезпеченим громадянам через свої депутатські приймальні. Наприкінці квітня він повідомив, що особисто й разом із помічниками-консультантами надає безкоштовну юридичну допомогу громадянам, у більшості випадків щодо земельно-правових питань.

Крім того, депутат виконав обіцянку домогтися повернення податку на додану вартість у сільськогосподарській сфері. У липні 2015 року Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податку на додану вартість», яким передбачається надання ПДВ-пільг для аграріїв до 2018 року. Корнацький його підтримав.

Також парламентар, як і обіцяв, поставив свій підпис під законопроектом «Про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств».

У процесі виконання в Корнацького залишаються ще 11 обіцянок. Зокрема, він обіцяв проголосувати за законопроект про неможливість звільнення під заставу за корупційні злочини. На початку 2015 року проект закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо неможливості звільнення під заставу за корупційні злочини)» зареєстрував Сергій Міщенко, але його поки не виносили на розгляд до сесійної зали.

Крім цього, нардеп заявляв, що підтримуватиме запровадження візового режиму з Росією. Але таке питання не виносилося на розгляд парламенту.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: