Кандидат у президенти Ляшко не виконав і третини своїх депутатських обіцянок

Читать на русском

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вдруге балотується на посаду президента України. На виборах у 2014 році він набрав 8,3% голосів, посівши третє місце. Згідно із соціологічними опитуваннями, станом на листопад минулого року на виборах за політика можуть проголосувати майже стільки ж виборців.

Вперше Ляшко пройшов до Верховної Ради в 2006 році від «Блоку Юлії Тимошенко». З фракції БЮТ депутата виключили в жовтні 2010 року «за співпрацю з коаліцією більшості». І на наступних виборах у 2012-му Ляшко пройшов до парламенту за одномандатним округом уже від Радикальної партії.

Таким чином, Ляшко в Раді вже майже 13 років. За цей час народний депутат дав 314 обіцянок, з них виконав 91 (29%),112 – провалив, ще 111 залишаються в процесі.

Останні обіцянки Ляшка пов'язані з його можливим обранням главою держави. Так, він запевнив, що за час свого президентства винесе на референдум питання смертної кари за корупцію. «На Хрещатику розстріляти 10 корупціонерів – і всі інші зарекутся брати хабарі», – запропонував депутат свій рецепт боротьби з корупцією. Крім того, Ляшко хоче відмовитися від впливу на судову систему й зробити так, щоб правоохоронні та антикорупційні органи були залежні від парламенту.

У своїй передвиборчій програмі Ляшко обіцяє скоротити кількість народних депутатів, ліквідувати посаду прем'єр-міністра й зробити відповідальним за порядок у країні президента. Також політик пообіцяв державне регулювання цін на ліки та продукти й доступне житло для молоді.

Є в програмі кандидата зниження ціни на газ і комунальні тарифи, економічне зростання 8-10% на рік. «Це все можна назвати «популізмом». Але в нашій країні все, що правильно говориш, – популізм. А все, що правильно робиш, – піар. Але при цьому говорити правду й працювати, щоб українці жили по-людськи, не хоче ніхто. Крім мене та моєї залізної команди», – резюмував Ляшко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Олег Ляшко дав більше за всіх обіцянок за чотири роки роботи Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: