Суд наклав арешт на рахунки «Вог Аеро Джет» у паливній справі

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи домоглися арешту банківських рахунків компанії Вог Аеро Джет.

Суд наклав арешт на банківські рахунки ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воланс Трейд») у паливній справі ПАТ «Укрзалізниця».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

За його словами, суд наклав арешт на банківські рахунки «Вог Аеро Джет» за клопотанням детектива НАБУ, погодженим із прокурорами САП.

Арешт накладений у межах кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Водночас зазначимо, що 4 вересня суд розгляне скаргу представника «Вог Аеро Джет» на ухвалу суду про арешт рахунків.

Як відомо, в березні 2016 року «Вог Аеро Джет» виграла тендер і уклала з ЦЗВ УЗ договір поставки дизпалива за економічно вигідною ціною, нижчою за ринкову. Згодом чиновники філії та представники фірми тричі (23, 25 і 29 березня) укладали додаткові угоди, якими була безпідставно завищена ціна на паливо. Ці дії призвели до переплати на 92 мільйони гривень, що спричинило збитки держпідприємству.

17-18 травня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру п'ятьом фігурантам справи: колишньому начальнику філії ЦЗВ УЗ, екс-заступнику керівника філії ЦЗВ УЗ, начальнику відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії ЦЗВ УЗ, представнику «Вог Аеро Джет» (займався пошуком і супроводом державних закупівель нафтопродуктів, у яких брала участь фірма) та організатору схеми.

Перших чотирьох підозрюваних суд відпустив під особисте зобов'язання, а останній – переховується за кордоном. Вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук.

Крім того, суд відсторонив від посади начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії ЦЗВ УЗ Андрія Бондаренка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: