Справа «Вог Аеро Джета»: суд скасував арешт рахунків пов'язаних фірм

Читать на русском
Столичний апеляційний суд скасував арешт двох компаній, пов'язаних зі справою про розкрадання коштів ПАТ Укрзалізниця.
Київський апеляційний суд

У межах кримінального провадження про розкрадання коштів ПАТ «Укрзалізниця» шляхом купівлі палива за завищеною вартістю у ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс Трейд») суд скасував арешт банківських рахунків ТОВ «Вог Трейдинг» і ТОВ «Імпорт Транс Сервіс», на яких перебувають майже 92,5 мільйони гривень.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги представника двох компаній, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ухвалою Солом'янського суду Києва від 13 вересня на рахунки «Вог Трейдинг» і «Імпорт Транс Сервіс» був накладений арешт, а саме майже на 92,5 млн грн. За версією слідства, саме ці компанії були справжніми вигодонабувачами від угоди між УЗ в особі філії «Центр забезпечення виробництва» та ТОВ «Вог Аеро Джет».

Не погоджуючись із таким рішенням, представник «Вог Трейдинг» та «Імпорт Транс Сервіс» подав апеляційні скарги, в яких просить ухваду про арешт 92,47 млн ​​грн фірм «Вог Трейдинг» та «Імпорт Транс Сервіс» скасувати. Мотивуючи апеляційні вимоги, адвокат посилається на те, що детективом не було надано жодних доказів на підтвердження необхідності накладення арешту на ці рахунки. Він також додав, що висновки НАБУ про те, що справжніми вигодонабувачами від цієї схеми є «Вог Трейдинг» та «Імпорт Транс Сервіс» необґрунтовані й не підтверджується жодними доказами.

Вислухавши доводи представника «Вог Трейдинг» і «Імпорт Транс Сервіс», колегія скасувала арешт рахунків фірм. За словами суддів, у клопотанні детектива відсутні докази того, що на банківських рахунках «Вог Трейдинг» та «Імпорт Транс Сервіс» перебувають ці 92,5 млн грн і що вони отримані внаслідок вчинення правопорушення.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу «Вог Аеро Джета». Раніше детективи оголосили в розшук організатора схеми в справі «Вог Аеро Джету». Також суд продовжив відсторонення залізничника в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: