«Вог Аеро Джет» намагалося зняти арешт з рахунків

Читать на русском
Представник фірми Вог Аеро Джет не зміг вчасно подати скаргу на арешт рахунків і забув попросити про поновлення строку.

Суд відмовив представнику ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс Трейд») у відкритті провадження за скаргою на арешт банківських рахунків, ініційованого детективами НАБУ і прокурорами САП.

Таке рішення ухвалив суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва Денис Масенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ і прокурори САП подали клопотання про арешт банківських рахунків ТОВ «Вог Аеро Джет» і суд його задовольнив. Арешт наклали в межах кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», в результаті чого УЗ переплатила «Вог Аеро Джет» за паливо. Йдеться про тендер на покупку палива, який в березні 2016 року виграла фірма «Вог Аеро Джет» і уклала з ЦЗВ УЗ договір поставки дизпалива за економічно вигідною ціною, нижчою за ринкову. Згодом чиновники філії та представники фірми тричі (23, 25 і 29 березня) укладали додаткові угоди, якими була безпідставно завищена ціна на паливо. Ці дії призвели до переплати на 92 мільйони гривень, що спричинило збитки держпідприємству.

Суд встановив, що відповідно до штампу на конверті з апеляційною скаргою, представник «Вог Аеро Джет» звернувся до суду 15 серпня, тобто з пропуском строку апеляційного оскарження. Питання про поновлення строку на апеляційне оскарження він не ставив. Таким чином, суддя ухвалив рішення повернути скаргу.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу «Вог Аеро Джет».

Раніше правоохоронці оголосили в розшук організатора схеми у справі «Вог Аеро Джет».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: