Поліція розповіла про порушення під час передвиборчої кампанії

Читать на русском
Національна поліція зафіксувала 216 заяв та повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом та передвиборчою кампанією.

Національна поліція зафіксувала 216 заяв та повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом та передвиборчою кампанією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства.

Вибори-2019: що загрожує за порушення та чому ніхто не боїться покаранняМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці жорстко реагуватимуть на ознаки підкупу виборців на виборах-2019.

Як заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, найбільше заяв зареєстровані в Києві - 25, у Дніпропетровській - 21, Закарпатській - 20 і в Полтавській областях - 17.

Також під час засідання робочої групи з питань забезпечення правопорядку і безпеки під час проведення виборів президента України 2019 року було обговорено хід розслідування трьох відкритих кримінальних проваджень, пов'язаних з виборчим процесом. Так, одне провадження пов'язане з порушенням виборчого законодавства (ст. 160 КК України) та ще два - з проведенням передвиборної кампанії (ст. 296 КК України).

Раніше у середу, 23 січня, повідомлялося, що в Центральну виборчу комісію подали документи для реєстрації їх кандидатами в президенти ще чотири політики. Зокрема, лідер Батьківщини Юлія Тимошенко, депутат-мажоритарник Дмитро Добродомов, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз і заступник голови партії ВО Свобода, депутат Львівської облради Руслан Кошулинський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: