ОБСЄ спростувала слова Клімкіна про спільну з ООН місію на Донбасі

Читать на русском
Представники ОБСЄ не пропонували направити на окупований Донбас спільну з ООН миротворчу місію.

Представники ОБСЄ не пропонували направити на окупований Донбас спільну з ООН місію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву представника ОБСЄ в тристоронній контактній групі по врегулюванню на сході України Мартіна Сайдика DW.

ОБСЄ пропонує спільну з ООН миротворчу місію. Чи допоможе це Донбасу?ОБСЄ пропонує ООН створити спільну миротворчу місію на Донбасі. Чи прискорить такий формат урегулювання конфлікту, знають експерти.

За словами Сайдика, з боку ОБСЄ не висувалися пропозиції про спільну з ООН місію на Донбасі. Таким чином він відреагував на заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявив, що представники ОБСЄ пропонують створити спільну з ООН місію на Донбасі.

«Представники ОБСЄ, які працюють на мінському майданчику, вийшли з пропозицією створити спільну місію ООН і ОБСЄ. Ця місія повинна мати військовий компонент, поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію», - заявив міністр.

До цього ОБСЄ пообіцяла підтримку у разі відправки миротворців ООН на Донбас.

«Я обговорював з генеральним секретарем ООН це питання. Також я буду звітувати в Раді безпеки через кілька тижнів. Якщо буде рішення про розгортання такої місії, то ОБСЄ готова використовувати свій досвід на місцях для надання підтримки», - заявив глава ОБСЄ Мирослав Лайчак.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що зробити ООН корисною можна через розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою організації з потужним мандатом та широким колом відповідальності з метою допомогти відновити мир на українській землі.

Українська сторона очікує, що місія ООН на Донбасі складатиметься із не менше 20 тисяч миротворців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: