Порошенко підписав закон про розмінування Донбасу

Читать на русском
Документ визначає правову основу, мету і принципи, основні складові видів протимінної діяльності в Україні.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про протимінну діяльність в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Парубій підписав закон про розмінування на ДонбасіСпікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав законопроект про розмінування на Донбасі.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, ним пропонується визначити правову основу, мету і принципи, основні складові видів протимінної діяльності в Україні.

Протимінна діяльність - це комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів України, а також на зменшення та усунення наслідків негативного впливу вибухонебезпечних предметів на населення відповідних територій.

Документом визначаються вимоги до фахівців у сфері протимінної діяльності та розмінування і їх обов'язки, джерела фінансування протимінної діяльності, перелік об'єктів та суб'єктів протимінної діяльності, порядок їх створення, організаційні та процедурні основи діяльності.

До протимінної діяльності входитиме обстеження території щодо наявності в її межах вибухонебезпечних предметів, маркування та складання карт територій, забруднених і (або) ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами; очищення забрудненої території шляхом виконання робіт з розмінування, а саме: виявлення, перевезення, знищення та/або знищення вибухонебезпечних предметів.

Раніше у вівторок, 22 січня, повідомлялося, що на Донбасі отримав поранення сапер ДСНС. Два сапери разом з газовиками в полі проводили огляд газопроводу Мар'їнка - Красногорівка.

Нагадаємо, в Україні планували створити центр протимінних операцій. Верховна Рада ухвалила в першому читанні відповідний проект закону про протимінну діяльність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: