Бойовики обстріляли українських саперів і газовиків

Читать на русском
Українські сапери та газовики проводили роботи з обстеження газогону Мар'їнка-Красногорівка, маючи підтвердження режиму тиші, в супроводі дзеркального патруля спостерігачів місії ОБСЄ. Бойовики ОРДО обстріляли саперів.
Ілюстративне фото.

Бойовики ОРДО обстріляли саперів Служби надзвичайних ситуацій України.

Як пише «Слово і Дліо», про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

Карта ООС: ситуація на сході України на 22 січняСитуація на сході країни на 22 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За його словами, це сталося, коли українські сапери та газовики проводили роботи з обстеження газогону Мар'їнка-Красногорівка, маючи підтвердження режиму тиші, в супроводі дзеркального патруля спостерігачів місії ОБСЄ.

«Спостерігачі ОБСЄ залишалися на дорозі. Сапери та газовики працювали в полі. Близько 14 години по двох саперах, які обстежували ділянку навколо газогону, відкрили вогонь зі стрілецької зброї з боку непідконтрольної Україні території», – написав Куць.

«Сапери змушені були укритися в траншеї, там вони перебували майже годину, поки не були евакуйовані, для чого залучалися сили СЦКК та броньована техніка. Пораненого зараз доправляють до лікарні. Стан його здоров'я оцінять лікарі», – додав він.

Куць заявив, що обстріл оглядової групи під час підтвердженого режиму тиші – черговий ганебний злочин проросійських бойовиків.

Раніше в ООН назвали нові дані про жертви на Донбасі.

Також стало відомо, що український військовий потрапив у полон «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: