У Нідерландах підписали меморандум про фінансування суду щодо MH17

Читать на русском
Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна створили Комітет фінансового нагляду у справі падіння Boeing під Донецьком.

У Гаазі представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України підписали міжурядовий меморандум про фінансування судового переслідування винних у катастрофі Boeing рейсу МН17.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Австралія закликала Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн підтвердила безумовну підтримку висновків Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines рейсу MH17.

З української сторони документ підписав посол у Нідерландах Всеволод Ченцов.

Документ передбачає створення Комітету фінансового нагляду, до складу якого входитимуть представники урядів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України і урядів тих держав, громадяни яких постраждали в катастрофі і які зробили фінансовий внесок у судовий розгляд.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди оплатять основні витрати за справою MH17. Нагадаємо, також Нідерланди назвали місце суду над підозрюваними в катастрофі Boeing.

Катастрофа з Boeing сталася біля Тореза Донецької області 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, хто знаходився на його борту, - 283 пасажири та 15 членів екіпажу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: