ЄС закликав Росію визнати свою відповідальність за катастрофу MH17

Читать на русском
Федеріка Могеріні закликала Росію визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines над Донбасом в липні 2014 року.

Вищий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Росію визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines над Донбасом в липні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Європейського Союзу, пише «Слово і Діло».

Катастрофа МН17: чи вийде покарати РосіюЧотири роки тому, 17 липня 2014 року, літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines був збитий поблизу міста Тореза Донецької області.

«ЄС повністю підтримує резолюцію 2166 Ради безпеки ООН, в якій міститься вимога про те, щоб особи, відповідальні за знищення рейсу MH17 були притягнуті до відповідальності і щоб всі держави в повній мірі співпрацювали з зусиллями по встановленню підзвітності», - йдеться в повідомленні.

Федеріка Могеріні нагадала, що Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака рейсу МН17. Зокрема, після того, як слідчі з Нідерландів знайшли чергові підтвердження того, що літак рейсу МН17 збили з російського Бука, встановивши ряд унікальних характеристик ракет ПЗРК Бук.

«На цьому тлі ми будемо і надалі закликати Російську Федерацію прийняти її відповідальність і в повній мірі співпрацювати з усіма зусиллями по встановленню підзвітності», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що слідство встановило причетних до катастрофи МН17.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: