Австралія закликала Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17

Читать на русском
Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн підтвердила безумовну підтримку висновків Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines рейсу MH17.

Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн підтвердила безумовну підтримку висновків Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines рейсу MH17.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ Нідерландів, України, Бельгії та Малайзії в Нью-Йорку, передає NEWS.com.au.

«Мої колеги підтвердили нашу відданість встановленню істини щодо краху MH17 і переслідуванню винних», - заявила Пейн.

«Я знову підтверджую нашу безумовну підтримку незалежного розслідування Спільної слідчої групи», - додала міністр.

При цьому очільниця МЗС Австралії заявила, що шкодує через те, що Росія досі не визнала дані розслідування незалежної слідчої групи.

Нагадаємо, що 17 вересня Росія оприлюднила черговий фейк, згідно з яким ракета ЗРК Бук, якою збили МН17, нібито належала Україні, а міжнародне розслідування було «фальшивкою». У Міноборони РФ стверджують, що дізналися про це «на підставі бортового номера ракети».

Очільники оборонних відомств України і Великої Британії вже назвали фейком заяви Росії про причетність України до знищення МН17 і черговим прикладом російської дезінформації.

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17.

28 вересня 2016 року Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: