У Нідерландах вшанували пам'ять жертв катастрофи MH17

Читать на русском
Нагадаємо, авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines виконував плановий рейс MH17 за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур.

У Нідерландах вшанували пам'ять загиблих в катастрофі Боїнга MH17.

Про це в коментарі 112 Україна повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов, пише «Слово і Діло».

Катастрофа МН17: чи вийде покарати РосіюЧотири роки тому, 17 липня 2014 року, літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines був збитий поблизу міста Тореза Донецької області.

«Сьогодні, як і в минулому році, заходи проходили на місці меморіалу, його відкриття відбулося рік тому. Сам меморіал знаходиться неподалік від аеропорту Схіпхол. Сама церемонія була, з одного боку скромна, а з іншого боку носила дуже зворушливий характер. Її центральним елементом було зачитування імен загиблих, всі 298 імен зачитувалися родичами, друзями», - зазначив Ченцов.

Він додав, що на церемонії були також виступи мера міста, він, зокрема, повідомив, що поблизу також буде відбуватися сам судовий процес, були виступи духовенства. Було присутнє керівництво країни на чолі з прем'єр-міністром, керівництво парламенту.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines виконував плановий рейс MH17 за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур. Через 2 години 49 хвилин після зльоту він впав на землю в районі Грабово Донецької області. Літак був повністю зруйнований, все 298 пасажирів, які перебували на борту, загинули. Відповідальність за падіння авіалайнера поклали на Росію. Однак та свою причетність до катастрофи заперечує.

За даними слідства, ракетна система Бук, яка збила MH17, належала 53-й бригаді протиповітряної оборони Збройних сил Російської Федерації, була незаконно доставлена ​​на територію України через неконтрольований ділянку українсько-російського державного кордону і поспішно вивезена назад на територію Росії після збивання літака.

Раніше Україна закликає залучити Росію до відповідальності.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: