Авіакатастрофа MH17: Рада ратифікувала угоду з Нідерландами

Читать на русском
Рада ратифікувала угоду з Нідерландами, що визначає порядок притягнення до відповідальності на території України осіб, визнаних винними в катастрофі MH17.

Рада ратифікувала угоду з Нідерландами, що визначає порядок притягнення до відповідальності на території України осіб, визнаних винними в катастрофі MH17.

Як пише «Слово і Діло», за відповідний законопроект проголосував 241 народний депутат на засіданні в четвер, 12 липня.

Згідно з пояснювальною запискою, з боку України уповноваженими органами визначили Генпрокуратуру (щодо запитів органів досудового слідства) та Міністерство юстиції (щодо запитів судів); з боку Нідерландів – міністрів безпеки та юстиції.

Так, Нідерланди мають право переслідувати осіб, причетних до катастрофи МН17, і для цього Україна може передати кримінальне провадження, в тому числі на прохання нідерландської сторони.

Угода регулює питання передачі в Україну виконання покарань, у тому числі на підставі вироків, винесених заочно, можливість застосування до засуджених заходів до ухвалення рішення про виконання покарання.

Трагедія рейсу МН17: чи визнають в Кремлі провину?ЗРК Бук, з якого імовірно був збитий малайзійський лайнер, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді російських Збройних сил. Чи визнають провину в Кремлі?

Якщо Україна не може видати обвинуваченого Нідерландам, він може взяти участь у розгляді справи в Нідерландах у режимі відеоконференції. Підозрюваним та обвинуваченим, які перебувають в Україні, забезпечується право на доступ до адвоката, в тому числі такого, який представить особу в нідерландському судовому процесі.

Зазначимо, Нідерланди схвалили відповідну угоду 13 червня.

Нагадаємо, 24 травня об'єднана слідча група, куди входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, виступила із заявою про те, що малайзійський літак був збитий приналежним Росії комплексом «Бук». Днем пізніше Нідерланди та Австралія поклали на Росію провину за падіння цього лайнера.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: