Катастрофа «Боїнга» MH17: чому РФ продовжує поширювати фейки

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

17 вересня начальник Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ Микола Паршин заявив, що ракету зенітно-ракетного комплексу Бук, якою був збитий у 2014 р малайзійський Боїнг рейсу MH17, було вироблено в підмосковному місті Долгопрудний у 1986 р і відправлено в Україну, звідки вона більше не поверталася до Росії. Секретар РНБО вже заявив, що це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин. Як відомо, в травні 2018 року міжнародна слідча група на чолі з Нідерландами оприлюднила офіційний звіт, в якому чітко зазначено, що установка Бук з ракетою, із якої був збитий боїнг рейсу МН-17, належить 53 бригаді ППО армії Росіїської Федерації і дислокується в місті Курськ.

Політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко переконаний, що це не більше, ніж спроба з боку Росії розповсюдити фейкові новини, кинувши таким чином черговий наклеп на Україну.

Він нагадав, що Україна в повній мірі, із самого початку, співпрацює з міжнародною слідчою групою, з усіх питань пов’язаних із розслідуванням катастрофи малазійського Боїнгу.

«Спільними зусиллями, тривалим розслідуванням Україна разом із міжнародними партнерами збирали докази того, що саме на Російській Федерації лежить відповідальність за вчинення цього жахливого злочину. Натомість, саме Кремль чинив перешкоди в розслідуванні, зокрема, виступаючи проти створення Міжнародного трибуналу в Раді Безпеки ООН», - пише експерт у своєму блозі.

Катастрофа «Боїнга» MH17: що обіцяли українські політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників, які робили заяви щодо краху Boeing MH17.

Політолог наголосив, що Росія відмовилась приєднатись до міжнародної слідчої групи і сприяти рослідуванню.

Експерт зауважив, що в РФ пообіцяли провести своє самостійне розслідування, як наслідок, спочатку в Москві звинувачували Україну в тому, що це начебто український військовий літак збив МН-17, а тепер говорять про те, що ракета випущена з Буку, мовляв, зберігалась в Україні.

«Все це є поширенням недостовірної інформації, просто «фейк-ньюз», які спрямовані для поширення пропаганди як в самій Росії, так і назовні», - переконаний Мусієнко.

«Росії варто не поширювати різного роду фейки, а визнати свою вину за збиття цивільного літака Боїнг рейсу МН-17, притягти винних до відповідальності і понести відповідальність згідно із нормами міжнародного права. Зробити це вже не раз закликали уряди Нідерландів, Австралії, України», - наголосив Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, 13 лютого 2015 року президент України Петро Порошенко пообіцяв, що на винних у загибелі пасажирів малайзійського пасажирського літака «Боїнг» на Донбасі не поширюватиметься амністія, передбачена новими мирними домовленостями, укладеними в Мінську.

Що обіцяли політику з приводу трагедії МН17 – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: