До ПЦУ перейшла перша громада УПЦ МП в Одеській області

Читать на русском
Також отець Теодор Оробець зазначив, що в Одеській області це перший випадок, коли громада почала і довела до кінця справу про перехід до ПЦУ.

Громада святого Димитрія Солунського села Пужайково Балтського району Одеської області оголосила про перехід з Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної церкви України.

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

Про це Радіо Свобода повідомив прес-секретар Одесько-Балтської єпархії отець Теодор Оробець, передає «Слово і Діло».

За його словами, за таке рішення проголосували понад 300 осіб.

«Громада висловила бажання, щоб в селі була створена Українська православна церква. Склали відповідний протокол, поставили підписи, оформлений документ передали до Одеської обласної державної адміністрації. На Водохреща і сьогодні (20 січня, - ред.) відслужив у сільському храмі як священик Православної церкви України», - розповів він.

Також отець Теодор Оробець зазначив, що в Одеській області це перший випадок, коли громада почала і довела до кінця справу про перехід до ПЦУ.

Раніше в Запоріжжі до ПЦУ приєдналася громада, яка ще рік тому вийшла з УПЦ МП.

Також нагадаємо, Епіфаній заявив, що ПЦУ не підкоряється Константинополю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: