ПЦУ дозволять кілька разів на рік служити в Софії Київській

Читать на русском
У великі церковні свята ПЦУ зможе відправляти богослужіння в древньому храмі. Однак, навіть у ці дні діятимуть суворі обмеження.

Православна церква України зможе проводити богослужіння в Софійському соборі під час великих релігійних свят.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції в четвер, 17 січня, повідомив міністр культури Євген Нищук, повідомляє LB.

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

«Очевидно, йдеться про богослужіння на головні церковні і державні свята. Це Різдво, Великдень, Трійця, можливо, День незалежності, міжконфесійна молитва за Україну всіх представників релігійних організацій, всіх конфесій, як це було раніше. Не йдеться про щотижневу практику, бо ми розуміємо, що це і пам'ятник національного значення, і пам'ятник ЮНЕСКО», - сказав він.

При цьому, за словами Нищука, є суворі обмеження щодо кількості людей, які можуть перебувати в соборі. Крім того, там можна довго палити свічки.

За словами керівника департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрія Юраша, з 1929 року (за винятком періоду нацистської окупації) в Софійському соборі було тільки три повних літургічних служіння: на початку 90-х, у 2008 році і на Різдво в 2019 році.

Також 15 грудня 2018 року в Софії Київській проводився Об'єднавчий собор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: