Епіфаній заявив, що ПЦУ не підкоряється Константинополю

Читать на русском
За його словами, томос він отримав від імені всіх православних українців і автокефалія - ​​це велика відповідальність.

Українська церква не підкоряється Константинополю.

Про це заявив предстоятель Православної Української церкви Епіфаній в п'ятницю, 18 січня, на відкритті пам'ятника митрополиту Василю Липківському в Черкасах, повідомляє «Слово і Діло».

У мережі обговорюють «томос-тур» Порошенка УкраїноюПрезидент України Петро Порошенко їздить із томосом регіонами. Що про це думають у соцмережах, розбиралося Слово і Діло.

«Наші противники говорять про те, що у нас немає справжньої автокефалії, мовляв, ми підпорядковані Константинополю. Це не правда. Цей документ, томос, чітко показує, що ми є незалежною, автокефальною Найсвятішою церквою України. Згідно з томосом, ми займаємо почесне 15 місце серед інших помісних православних церков. Незабаром, я вірю, ми отримаємо визнання і від наших сестер-церков, які визнають цей акт Вселенського патріарха Варфоломія про визнання автокефального статусу Української церкви», - сказав Епіфаній.

За його словами, томос він отримав від імені всіх православних українців і автокефалія - ​​це велика відповідальність.

«Господь сподобив мені отримати томос із рук Патріарха Варфоломія, але я це зробив від імені всіх вас, православних українців, які також молилися, переймалися вірою і чекали на цю історичну подію, тому що саме ми спільно досягли того, чого хотіли наші предки, за що боролися», - сказав Епіфаній.

Раніше предстоятель Православної української церкви озвучив дату своєї інтронізації.

Також нагадаємо, що Епіфаній зустрівся з сім'ями українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: