У ПЦУ прокоментували закон про перехід громад

Читать на русском
До ухвалення закону про перехід громад зовнішні сили заважали громадам міняти підпорядкованість, вважають в ПЦУ.

Відсутність чіткого механізму переходу релігійних громад було в інтересах УПЦ МП.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив виконуючий обов'язки прес-секретаря Православної церкви України Іван Сидор в інтерв'ю РБК-Україна.

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

За його словами, до прийняття закону були конфлікти, коли «зовнішні сили» заважали парафіям самостійно визначатися зі своїм релігійним центром і міняти підпорядкованість.

«Вони (УПЦ МП, - ред.) навіть приймали рішення про те, що храми та інше майно повинні належати не громаді, а єпархіальному архієрею. Але справжнє церковне життя - в парафіях, а не в канцеляріях архієреїв, і громади самі повинні вирішувати свою майбутнє», - зазначив Сидор.

Нагадаємо, 17 січня Верховна Рада затвердила правила зміни релігійними громадами підпорядкованості. Відповідно до закону, за громадою, яка змінила підпорядкування, залишається храм.

Пізніше також був опублікований алгоритм переходу церковних громад.

У свою чергу, в УПЦ МП ухвалений Радою закон назвали «рейдерським», зазначивши, що він націлений на «наповнення однієї релігійної громади».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: