На Житомирщині ще 3 громади УПЦ МП вирішили перейти до ПЦУ

Читать на русском
На зборах громад у Кишині та Андрушівці перейти з УПЦ МП до новоствореної автокефальної ПЦУ вирішили й місцеві священики.

Три релігійні громади на Житомирщині у день Водохреща, 19 січня, вирішили перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, передає прес-служба облдержадміністрації, пише Слово і Діло.

За словами Гундича, йдеться про громади селища Кишин Олевського району, селища Павлівка Пулинського району та міста Андрушівка.

На зборах громад у Кишині та Андрушівці перейти з УПЦ МП до новоствореної автокефальної ПЦУ вирішили й місцеві священики.

У облдержадміністрації нагадали, що першою на Житомирщині до ПЦУ перейшла релігійна громада села Ворсівка Малинського району.

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

Нагадаємо, у четвер Рада підтримала доопрацьований законопроект №4128-д Про внесення змін до деяких законів про підпорядкованість релігійних організацій та процедуру їх державної реєстрації зі статусом юридичної особи». За документ після кількох невдалих спроб проголосували 229 нардепів.

Більше про голосування за церковні закони, - на інфографіці.

Додамо, президент України Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України закону про перехід церковних парафій у Православну церкву України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: