Парубій підписав закон про перехід громад до ПЦУ

Читать на русском
Голова ВРУ Андрій Парубій підписав законопроект №4128-д, яким встановлюється процедура переходу церковних громад у Православну церкву України.

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №4128-д «Про внесення змін до деяких законів про підпорядкованість релігійних організацій та процедуру їх державної реєстрації зі статусом юридичної особи».

Документом встановлюється процедура переходу церковних громад у Православну церкву України, передає «Слово і Діло».

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

Відзначимо, до цього Рада розблокувала підписання законопроекту №4128-д. Так, за постанови про скасування результатів голосування за документ проголосували тільки 33, 26, 27 і 24 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Завдяки цьому Парубій зміг підписати закон.

«І це дає мені право зараз публічно при вас підписати законопроект, що я урочисто і роблю ... Закон підписаний», - підкреслив глава ВР.

Так, документ тепер може підписати і глава держави Петро Порошенко.

Нагадаємо, у четвер Рада підтримала доопрацьований законопроект №4128-д "Про внесення змін до деяких законів про підпорядкованість релігійних організацій та процедуру їх державної реєстрації зі статусом юридичної особи». За документ після кількох невдалих спроб проголосували 229 нардепів.

Також глава ВР Андрій Парубій заявив, що до підписання цього закону Рада повинна розглянути постанови про скасування закону.

Додамо, президент України Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України закону про перехід церковних парафій у Православну церкву України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: