Москалькова скасувала зустріч із Денісовою

Читать на русском
На думку Денісової, всі попередні домовленості щодо конфіденційного обговорення важливих питань не мають жодної ваги для російської колеги.

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова скасувала по SMS заплановану з українським омбудсменом Людмилою Денісовою зустріч, де, серед іншого, планувалось обговорення питання військовополонених моряків.

У вівторок, 15 січня, Москалькова відлітає до Узбекистану. Про це Денісова повідомила в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Слідче управління ФСБ РФ вимагає суд провести засідання щодо продовження терміну тримання під вартою військовополонених українських моряків у закритому режимі. Навіщо це робиться, якщо приховувати нічого, незрозуміло. Однак тепер точно зрозуміло, чому скасована зустріч з уповноваженим із прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Омбудсмен РФ повідомила мені в СМС-повідомленні, що вона змушена виїхати в термінове позапланове відрядження й повернеться пізно ввечері. А завтра (15 січня – ред.) Тетяна Москалькова відлітає до Узбекистану», – написала Денісова.

На думку Денісової, всі попередні домовленості щодо конфіденційного обговорення важливих питань не мають жодної ваги для російської колеги.

Як повідомлялося, 14 січня ФСБ Росії попросила суд провести в закритому режимі засідання щодо продовження терміну арешту українським морякам. Адвокат Микола Полозов повідомив, що позиція сторони захисту – це відкриті та прозорі судові засідання, які відповідають принципам гласності при здійсненні судочинства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: