Денісова оскаржить результати перевірки НАЗК її декларації

Читать на русском
Український омбудсмен звернулася до Окружного адмінсуду столиці з приводу перевірки її декларацій Нацагентством.
Людмила Денісова

Омбудсмен Людмила Денісова подала позов про визнання протиправними та скасування рішень Національного агентства з питань запобігання корупції про результати перевірки її декларації за 2016 рік і надсилання висновків Національному антикорупційного бюро.

Відповідний позов був поданий до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Також разом із позовом Денісова подала заяву про забезпечення позову, в якій просила призупинити дію рішень НАЗК про результат перевірки декларації омбудсмена з виявлення ознак недостовірного декларування та надсилання висновку до НАБУ. Крім того, вона просила ОАСК заборонити НАБУ починати досудове розслідування на підставі висновку Нацагентства.

Вивчивши заяву Денісової, суддя Ігор Смолій відмовив у його задоволенні. Суддя зазначив, що оскаржувані рішення НАЗК містять виключно висновки відповідача, зроблені за результатами повної перевірки декларації. При цьому зазначені рішення не містять зобов'язального характеру. Водночас у разі здійснення детективами НАБУ процесуальних дій, які, на думку Денісової, порушують її права та охоронювані законом інтереси, вона має право оскаржити їх у суді за правилами Кримінального процесуального кодексу України. При цьому адміністративний суд не наділений повноваженнями щодо надання оцінки обставин про наявність чи відсутність підстав для здійснення посадовими особами НАБУ досудового розслідування за ознаками кримінального злочину.

Крім того, зазначимо, що ОАСК відкрив провадження за самим позовом Денісової до НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК знайшло порушення в декларації Денісової. Як повідомили в Нацагентстві, омбудсмен не задекларувала 23,84 мільйона гривень доходу від фінансової компанії, а також недостовірно вказала розмір своїх внесків до статутних капіталів чотирьох фірм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: