Денісова назвала кількість переселенців в Україні

Читать на русском
В Україні нараховується близько 1,6 млн внутрішньо переміщених осіб. За словами омбудсмена, переважно з окупованих територій виїжджає молодь і люди середнього віку.

В Україні нараховується близько 1,6 млн внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмили Денісової у Facebook.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше переселенцівКількість переселенців з окупованих територій збільшується в Україні. В листопаді з Добнбасу перебралися 1 тисяча 850 осіб.

За її словами, переважно з окупованих територій виїжджає молодь і люди середнього віку.

«На сьогодні в Україні нараховується близько 1,6 мільйони внутрішньо переміщених осіб. Здебільшого з окупованих територій виїжджає молодь і люди середнього віку», - зазначила Денісова.

Також вона наголосила, що реальну кількість переселенців назвати важко. Адже проблемою є також те, що уряд продовжує застосовувати політику прив’язки отримання пенсії та інших гарантованих державою виплат та допомог до статусу ВПО.

«Щомісяця здійснюється понад мільйон перетинів лінії зіткнення через п’ять пунктів, один з яких - напівзруйнований дерев’яний пішохідний міст у Станиці Луганській. Це ще більше ізолює мешканців на неконтрольованих територіях», - додала омбудсмен.

Нагадаємо, більше 10% вимушено переселених осіб (ВПО) повідомили про те, що відчували дискримінацію у зв'язку із свої статусом ВПО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: