Денісова відвідала поранених українських моряків у РФ

Читать на русском
Троє українських моряків, які отримали поранення під час російської агресії у району Керчинської протоки і яких незаконно утримують у СІЗО Москви, ще не вилікувалися до кінця.

Троє українських моряків, які отримали поранення під час російської агресії у району Керчинської протоки і яких незаконно утримують у СІЗО Москви, ще не вилікувалися до кінця.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

В РФ заговорили про обмін моряків. Чи реально звільнити українців у 2019 році?Росія може в 2019 році обміняти українських військових моряків, яких прикордонники РФ захопили в полон у районі Керченської протоки, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні, пишуть ЗМІ РФ.

«Я бачила, яка рука у Сороки, як почуває себе Ейдер наш молодший. І тому треба домогтися того, щоб нам надали всі медичні довідки й повідомили, яка допомога була надана», — наголосила Денісова.

Денісова додала, що була сьогодні, 15 січня, на зустрічі у Раді з прав людини при президентові Російської Федерації. Також українська омбудсмен зустрічалася в адміністрації президента з керівником комісії, яка займається міжнародним правом і дотриманням прав людини між державами, й просила посприяти наданню таких довідок.

Наразі їм обирають запобіжний захід у Лефортовському суді Москви.

Раніше 12 полоненим українським морякам продовжили термін арешту до 24 квітня.

Україна наполягає, що захоплені українські моряки є військовополоненими, тож їх не можуть судити, утримувати в СІЗО чи обмінювати, як політв'язнів.

Путін заявив, що питання обміну українських моряків можна розглядати після завершення кримінальної справи.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки.

24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ». Незабаром вони заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: