Холодницький оскаржив скасування рішення ВРП про відсторонення судді Новака

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор направив апеляцію на рішення Верховного суду про скасування продовження відсторонення судді з Києва.
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький оскаржив рішення Верховного суду про скасування відсторонення підозрюваного НАБУ судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака.

Про це йдеться в рішенні Великої палати Верховного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначеним рішенням було відкрито апеляційне провадження за скаргою заступника генерального прокурора-керівника САП Холодницького. Судове засідання призначене на 17 січня.

Як відомо, 5 вересня Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду скасував рішення Вищої ради правосуддя від 25 червня про продовження відсторонення судді Новака за його позовом. Новак у позові зазначав, що вказане рішення ВРП протиправне, оскільки клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про продовження відсторонення його від посади було подане з недотриманням термінів подачі. За його словами, Холодницький подав документ 21 червня, в той час як дія відсторонення Новака закінчувалася 24 червня, а згідно із законом таке клопотання подається не пізніше ніж за 10 днів до завершення терміну відсторонення.

Нагадаємо, 13 листопада ВРП відсторонила Новака до набуття чинності вироку або закриття кримінального провадження щодо нього. Раніше суд призначив підготовче засідання у справі хабара судді Новаку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: