На посаді нардепа кандидат у президенти Мураєв виконав лише третину обіцянок

Читать на русском

Цього тижня ЦВК зареєструвала народного депутата Євгенія Мураєва кандидатом у президенти України. Нагадаємо, наприкінці вересня 2018 року він залишив партію «За життя» Вадима Рабіновича й очолив партію «Наші». «Слово і Діло» вивчає, як виконують обіцянки кандидати в президенти. Зокрема, ми писали про Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Ігоря Шевченка. Сьогодні пропонуємо подивитися, наскільки відповідальний перед виборцями Євгеній Мураєв.

Політик двічі проходив до Верховної Ради і є нардепом двох останніх скликань. За час каденції він дав 30 обіцянок, з яких виконав 9 (30%), а 10 – провалив. Ще 11 зобов’язань перед виборцями він має виконати до закінчення депутатських повноважень.

Наразі Мураєв перебуває на 252-му місці в загальному рейтингу відповідальності народних депутатів України. Якщо подивитись, як виконують обіцянки інші кандидати в президенти, то Мураєв трохи випередив Олега Ляшка (29% виконаних обіцянок) й на одному рівні з Ольгою Богомолець (30%).

Вітчизняний Кувейт і захист ЛГБТ-спільноти: піар-теми тижня кандидатів у президентиАндрій Садовий обіцяє захищати ЛГБТ-спільноту, а Олег Ляшко – заборонити виробництво хутра.

У своїй передвиборчій програмі Мураєв пропонує провести Всеукраїнський референдум щодо нейтрального та позаблокового статусу України й переглянути економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС.

«Наші» пропонують чітку позицію: економічна частина асоціації з ЄС має бути переглянута на користь України або скасована. Торгувати потрібно з усіма, з ким вигідно, й повертати звичні ринки», – наголосив він.

Також Мураєв виступає проти великої приватизації. «Я особисто докладатиму всіх зусиль, щоб жодних продажів стратегічних об'єктів у 2019 році не відбулося – так само, як ми не допустили продажу «Центренерго» в грудні. Приватизація залишається такою ж дурною та шкідливою для країни дією, якою вона була всі попередні роки», – заявив він.

Політик налаштований скасувати закон про люстрацію та амністувати всіх, хто не скоїв злочинів, передбачених конвенціями. При цьому він пропонує запровадити посаду виборних суддів та створити можливість відкликати будь-якого представника влади з посади.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, на яких темах піарилися кандидати в президенти минулого тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: