В'ятрович сподівається, що Рада ухвалить закон про мову

Читать на русском
Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної.

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Мовний закон: що пропонують та якими будуть наслідкиКомітет рекомендує Раді ухвалити мовний закон у другому читанні. Більше про те, що пропонує законопроект, знають експерти.

Про це він повідомив у ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Я всіляко підтримую цей законопроект. Я дуже сподіваюся, що він буде ухвалений, тому що він є надзвичайно важливим. В Україні така ситуація, що українська мова потребує державної підтримки. І мені здається, що саме цей законопроект, який був проголосований у першому читанні, дає можливість для того, щоб посилити українську мову в нинішній ситуації», – заявив В'ятрович.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій анонсував, що Верховна Рада в лютому розгляне в другому читанні законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Він висловив переконання, що з цього законопроекту потрібно розпочати роботу 10-ї сесії ВРУ VIII скликання.

Нагадаємо, в Херсоні російська мова втратила статус регіональної.

Також відзначимо, в Нацраді підрахували частку української мови в телеефірі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: