В'ятрович анонсував створення філій Інституту національної пам'яті

Читать на русском
Загалом буде створено п'ять регіональних представництв. Вони будуть знаходитися в Харкові, Дніпрі, Вінниці, Одесі та Львові.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка надає Українському інституту національної пам'яті створити свої регіональні представництва.

Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 3 жовтня, повідомляє прес-служба Інституту.

Декомунізація в Україні майже завершена: що обіцяли політикиДекомунізація в Україні фактично завершена, заявив В'ятрович. Що обіцяли політики на тему позбавлення комуністичних символів – у матеріалі Слова і Діла.

«Уже наступного року буде створено 5 міжрегіональних відділів Інституту, діяльність яких охопить всі області України. Місцями розташування таких підрозділів стануть міста Харків, Дніпро, Вінниця, Одеса та Львів», - йдеться в повідомленні.   Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, зазначив, що це рішення важливе як для того, щоб реалізувати всеукраїнську політику національної пам'яті на місцевому рівні, так і для того, щоб в цю політику імплементувати особливості нашої локальної історії.

«На сьогоднішній день Інститут позбавлений реальної можливості в достатній мірі враховувати регіональні особливості. Створення структурних підрозділів в регіонах дозволить більш ефективно здійснювати свою роботу - ми зможемо дійти до кожної конкретної школи, музею, міської ради, сільської ради. Це допоможе залучити локальні історії в загальнодержавний дискурс», - зазначила перший заступник Голови Українського інституту національної пам'яті Аліна Шпак.

Раніше в Інституті національної пам'яті заявили про завершення декомунізації. Зазначалося, що в країні демонтували майже всі пам'ятники Леніну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: