Україна не потрапила до пріоритетів ООН на 2019 рік

Читать на русском
Генсек ООН Антоніу Гутерриш згадав про Україну в контексті інших заморожених конфліктів у світі.

Україна не потрапила до переліку основних напрямків роботи ООН у 2019 році. Генсек організації Антоніу Гутерреш згадав про Україну лише в контексті «інших заморожених конфліктів» у світі.

Як пише «Слово і Діло»,про це повідомила прес-служба ООН.

Як допоможе Україні посол ООН та чи є проукраїнська коаліція в Радбезі?Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко повідомив, що в Україні цьогоріч почне працювати посол ООН. Як це посилить позиції України, знають експерти.

Зокрема, основними напрямками роботи ООН він назвав кліматичні зміни, кризи в Ємені, Лівії, Сирії та Афганістані.

Водночас Генсек відніс до «заморожених і невирішених викликів» ситуацію в Україні, на Кавказі, в М'янмі та палестинсько-ізраїльський конфлікт.

«Щоб виконати потреби та очікування людей, яким ми служимо, ми маємо активізувати наші зусилля, в першу чергу дипломатичну роботу», – сказав Гутерриш під час проголошення послання до Генеральної Асамблеї.

Раніше глава ОБСЄ заявив, що питання Криму, Азовського моря та шляхи мирного вирішення ситуації на Донбасі залишаються пріоритетом роботи Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Нагадаємо, 17 грудня Генасамблея ООН підтримала резолюцію про проблему мілітаризації Криму, а також частин Чорного та Азовського морів. За ухвалення документа висловилися 66 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: