У МЗС відреагували на резолюцію ООН щодо Криму

Читать на русском
Київ зажадав від держави-агресора припинити на тимчасово окупованій території свавілля і забезпечити дотримання міжнародного права.

Міністерство закордонних справ України вітає ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН ініційованого Україною проекту щорічної резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС, передає «Слово і Діло».

Резолюція ООН щодо Криму: що дасть Україні та якими будуть наслідки для РФРезолюція ООН закликає РФ вивести свої збройні сили з Криму й припинити незаконну окупацію української території. Про значення документа й про те, чи виконає РФ ці вимоги, поговорили з експертами.

«Це рішення є черговим свідченням твердої підтримки міжнародним співтовариством необхідності дотримання прав людини на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь. Генасамблея констатувала, що ситуація з правами людини на українському півострові стрімко погіршується, а Російська Федерація продовжує, незважаючи на заклики міжнародного співтовариства, грубо порушувати власні зобов'язання країни-окупанта. Делегації засудили невиконання Російською Федерацією положень попередніх резолюцій Генасамблеї 71/205 та 72/190, схвалених в 2016 та 2017 років роках відповідно», - йдеться в заяві МЗС.

Київ зажадав від держави-агресора припинити на тимчасово окупованій території свавілля і забезпечити дотримання міжнародного права, звільнити всіх незаконно утримуваних, в тому числі політичних в'язнів Олега Сенцова, Володимира Балуха і Еміра Усеіна Куку.

Нагадаємо, що 22 грудня Генеральна Асамблея ООН підтримала резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна», внесену офіційним Києвом. За прийняття документа проголосувало 65 країн, проти - 27, а 70 утрималися.

Також відзначимо, що МЗС України припиняє оформлення віз в міжнародних аеропортах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: