Позов Мін'юсту до «Київенерго»: компанія поскаржилася до Верховного суду

Читать на русском
Компанія Ріната Ахметова поскаржилася до Верховного суду на відмову апеляційного суду задовольнити скаргу фірми.
Київенерго

Публічне акціонерне товариство «Київенерго» (належить Рінату Ахметову) подало касаційну скаргу на відмову суду задовольнити апеляцію компанії на рішення суду про задоволення позову Міністерства юстиції про відшкодування збитків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Судової влади України.

Як відомо, Мін'юст подав позов до «Київенерго» про відшкодування збитків, завданих Державному бюджету на суму 54,18 мільйона гривень. Зазначені кошти з Держбюджету сплатили ТОВ «Золотий Мандарин Ойл» в зв'язку з тривалим невиконанням «Київенерго» рішення Госпсуду Києва про повернення «Золотий Мандарин Ойл» вартості мазуту в 54,18 млн грн, переданого фірмі на зберігання. Рішення про виплату цієї суми було ухвалено у зв'язку зі зверненням ТОВ «Золотий Мандарин Ойл» до Європейського суду з прав людини. ЄСПЛ 20 жовтня 2015 року у справі «Золотий Мандарин Ойл» проти України було ухвалено рішення на користь заявника.

Так, рішенням Господарського суду Києва від 9 липня 2018 року позов Мін'юсту до «Київенерго» було задоволено повністю, а з компанії стягнули зазначені 54,18 млн грн. У зв'язку з цим рішенням, «Київенерго» подало апеляційну скаргу, проте 11 грудня 2018 року Північний апеляційний госпсуд залишив рішення чинним. 18 грудня фірма Ахметова подала касацію. 14 січня матеріали за позовом спрямовані до Касаційного госпсуду.

Нагадаємо, вказані події є предметом розслідування детективів Національного антикорупційного бюро за попередньою кваліфікацією ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). 8 грудня 2017 року НАБУ провело обшуки в будівлі Мін'юсту. Також детективи встановили можливих учасників схеми, проте про підозри поки що нікому не повідомлено. Нещодавно Служба безпеки України порушила провадження щодо детективів НАБУ за проведення обшуку в родича народного депутата у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: