Рева повідомив, коли розпочнеться виплата субсидій готівкою

Читать на русском
Кабінет міністрів має намір внести зміни в систему монетизації житлових субсидій, передбачивши їх виплату в грошовій формі вже з березня 2019 року.

Кабінет міністрів має намір внести зміни в систему монетизації житлових субсидій, передбачивши їхню виплату в грошовій формі вже з березня 2019 року.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передає «Слово і Діло».

Монетизація-2019: чи отримають українці «живі гроші» та чи зможуть заощадитиВ Україні 1 січня 2019 року стартував перший етап монетизації субсидій. Про виплати населенню поговорили з експертами.

«Була нарада в президента України за участю прем'єр-міністра, низки міністрів, зацікавлених сторін, таких як «Укрпошта», «Нафтогаз», Пенсійний фонд, громадських організацій, представників ОСББ. ухвалили політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже в готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий: в експериментальному порядку всім видати гроші й подивитися, як це працюватиме», – розповів Рева.

Він пояснив, що паралельно будуть запущені два механізми монетизації – готівковий і безготівковий.

«Сьогодні в нас 4 мільйони одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень (в опалювальний період – ред.). 6 мільярдів гривень на місяць будемо видавати готівкою», – уточнив Рева.

При цьому в безготівковій формі субсидії отримуватимуть ті громадяни, які звернулися до управління соціального захисту вже після 1 січня 2019 года. Сам процес монетизації субсидій в Україні був затверджений урядом наприкінці 2018 року.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева провалив обіцянку почати монетизацію субсидій у другій половині 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: