Порошенко прокоментував процес над українськими моряками

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що Росії не вдасться приховати акт відкритої агресії проти України на морі.

Президент України Петро Порошенко назвав процес над захопленими в Азовському морі українськими моряками судовим фарсом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт глави держави.

МЗС оприлюднило заяву в зв'язку з продовженням арешту морякамСуд над військовослужбовцями суперечить міжнародному гуманітарному праву, підкреслили у відомстві.

Порошенко під час щорічної Традиційної зустрічі з іноземними дипломатами обговорив тему українських заручників в РФ.

«Кремль і надалі тримає у своїх тюрмах українських заручників – як в самій Росії, так і на окупованих нею українських територіях. Серед них, 24 українських моряки – військовополонені. Жодний судовий фарс не допоможе Росії приховати акт відкритої агресії проти України на морі», - заявив Порошенко.

Президент також згадав про Олега Сенцова та українського патріота Володимира Балуха, який здійняв над своїм будинком в Криму прапор України.

«Серед них – кримські татари – представники народу, який через російську окупацію Криму переживає сьогодні другий геноцид, другу депортацію», - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Україна вимагає підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров’я українських моряків, захоплених Росією у ході атаки у Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: