Адвокати українських моряків оскаржать рішення суду РФ

Читать на русском
Адвокати подаватимуть апеляції щодо рішення Лефортівського суду Москви, який продовжив термін арешту 20 українським морякам із 24.

Адвокати подаватимуть апеляції щодо рішення Лефортівського суду Москви, який продовжив термін арешту 20 українським морякам із 24.

Як пише «Слово і Діло», про це «Громадському» повідомив адвокат Микола Полозов.

Меркель знову нагадала Путіну про українських моряківМеркель у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним знову висловилася за звільнення українських моряків.

За його словами, адвокати моряків мають 3 дні на оскарження рішення.

«Подача апеляційних скарг - це мінімальна процедура, для того, щоб далі подати індивідуальні скарги по кожному моряку в Європейський суд по правах людини», - зазначив адвокат.

Він додав, що розгляд справ, імовірно, відбудеться в лютому.

Нагадаємо, в Росії суд 15 січня продовжив до 24 квітня термін арешту 20 українським морякам, яких російські спецслужби незаконно затримали в Керченській протоці.

Затримані в Керченській протоці українські моряки відмовилися давати свідчення в суді.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ». Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: