Суд у РФ продовжив арешт усім українським морякам

Читать на русском
Усіх 24 затриманих у Керченській протоці українських військових заарештували на три місяці – до 24 квітня.

Лефортовський суд Москви в середу, 16 січня, продовжив на три місяці арешт чотирьом українським морякам, затриманим у районі Керченської протоки.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС, таким чином, арешт продовжили всім 24 військовим.

Адвокати українських моряків оскаржать рішення суду РФАдвокати подаватимуть апеляції щодо рішення Лефортівського суду Москви, який продовжив термін арешту 20 українським морякам із 24.

«Суд задовольнив клопотання слідчого й продовжив обвинуваченим термін тримання під вартою до 24 квітня», – сказав співрозмовник агентства.

Клопотання про продовження арешту 20 морякам були розглянуті напередодні. Засідання тривали в закритому режимі.

Сьогодні суд також у закритому режимі розглянув клопотання слідчого про продовження терміну арешту щодо ще чотирьох обвинувачених – Віктора Безпальченка, Володимира Варімезе, Владислава Костишина та Володимира Лісового.

Зазначимо, українські моряки відмовилися від свідчень у суді.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ». Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: