Обвинувачені у справі ЛБТЗ хотіли відвести заступника Холодницького

Читать на русском
Столичний суд не побачив підстав для відводу від звинувачення першого заступника головного антикорупційного прокурора.
Максим Грищук

Адвокати обвинувачених у справі Львівського бронетанкового заводу, серед яких колишній директор державного підприємства Роман Тимків, заявили про відвід від обвинувачення першого заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Вказується, що двоє адвокатів подали заяву про відвід Грищука від обвинувачення, оскільки, на їхню думку, є підстави, що унеможливлюють його участь в якості прокурора. Адвокати обвинувачених стверджували, що Грищук нібито зловживав своїм службовим і процесуальними обов'язками при проведенні досудового розслідування і поширив у ЗМІ дані про те, що вже повністю встановлена ​​і майже доведена вина обвинувачених. Також на думку захисту сторона обвинувачення нібито назвала ПІБ і посади підозрюваних.

Своєю чергою прокурор САП Грищук заявив, що заява про його відвід є необґрунтованою, надуманою, і такою, що не відповідає вимогам законодавства.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів відмовила у відводі прокурора. На їхню думку, підстав для відводу Грищука немає. Судді також відзначили, що підстави для відводу прокурора визначені ст.77 КПК України, в які вищевказані захистом претензії не входять.

Нагадаємо, обвинувачені у справі ЛБТЗ просили передати справу до Печерського суду.

Раніше підозрюваного НАБУ директора ЛБТЗ звільнили з посади.

Як відомо, САП скерувала до суду обвинувальний акт у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: