Трамп заявив про можливість закінчити «шатдаун» за 15 хвилин

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп знову звинуватив демократів у припиненні роботи уряду і заявив, що припинити шатдаун можна було б за 15 хвилин.

Президент США Дональд Трамп знову звинуватив демократів у припиненні роботи уряду й заявив, що припинити «шатдаун» можна було б за 15 хвилин.

Про це пише «Слово і Діло».

Як довго триватиме «шатдаун» та чи знайде Трамп компроміс із демократами?Часткове зупинення роботи федеральних установ у США, що розпочалося 22 грудня 2018 року, побило попередній рекорд за тривалістю й стало найтривалішим в історії країни.

«Ненсі (лідер демократів у палаті представників Ненсі Пелосі – ред.) і плакса Чак (лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер – ред.) можуть закінчити «шатдаун» за 15 хвилин. Це стало їхньою провиною, а також інших демократів», – написав американський лідер у Twitter.   У наступному повідомленні він додав, що «демократи мають приступити до роботи» й «безпека на кордоні має бути укріплена».

22 грудня 2018 року федеральний уряд частково призупинив роботу через відсутність бюджетних коштів. Це сталося через розбіжності республіканців і демократів у Конгресі навколо параметрів бюджету – Трамп наполягає на включенні до бюджету коштів на зведення стіни зі сталі на американо-мексиканському кордоні, яку планується збудувати за $5,7 млрд.

8 січня Трамп звернувся до американців і назвав ситуацію на кордоні з Мексикою гуманітарною кризою та кризою в галузі безпеки через потоки нелегальних мігрантів. Провину за це він поклав на Конгрес США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: