Трамп пригрозив демократам шатдауном «на роки»

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп на зустрічі з представниками Демократичної партії заявив, що тимчасова зупинка роботи уряду може затягнутися на кілька місяців або років.

Президент США Дональд Трамп на зустрічі з представниками Демократичної партії заявив, що тимчасова зупинка роботи уряду може затягнутися на кілька місяців або років.

Про це розповів лідер демократів в сенаті Чак Шумер, передає «Слово і Діло».

Трамп прокоментував «шатдаун» у СШААмериканський президент Дональд Трамп висловив надію на те, що припинення роботи федерального уряду США не триватиме довго.

У розмові з журналістами політик зазначив, що демократи намагалися переконати президента в необхідності відновити роботу уряду, проте Трамп був непохитний.

«По суті, він сказав, що робота [уряду] може бути припинена на довгий час - на місяці, навіть на роки», - цитує Шумеру ТАСС.

22 грудня уряд Сполучених Штатів частково призупинив роботу через відсутність бюджетних коштів. Шатдаун стався після того, як республіканці і демократи в конгресі не змогли узгодити параметри тимчасового держбюджету.

Каменем спотикання на шляху до узгодження бюджету стало питання про виділення бюджетних коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, яке було одним з пунктів передвиборної програми Трампа.

4 січня палата представників конгресу, більшість в якій належить демократам, ухвалила два закони про фінансування міністерства внутрішньої безпеки, проте жоден з документів не передбачає виділення грошей на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: