Конгрес планує закінчити «шатдаун», не виконавши вимог Трампа

Читать на русском
Палата представників США схвалила законопроект, який міг би відновити роботу Мінфіну без виділення грошей на стіну на кордоні з Мексикою.

Палата представників США схвалила законопроект, який частково міг би відновити роботу Мінфіну США та деяких інших відомств без виділення грошей на будівництво стіни на американо-мексиканському кордоні.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 10 січня, повідомляє Reuters.

Трампу не вдалося домовитися з демократами про припинення «шатдауну»Американський президент пішов із зустрічі з лідерами демократів під час переговорів щодо шатдауну.

«У середу Палата представників США проголосувала за законопроект, який частково міг би відновити роботу Мінфіну США та деяких інших відомств без виділення грошей на будівництво стіни на (американо-мексиканському – ред.) кордоні, на якому наполягає президент Дональд Трамп», – ідеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в нижній палаті Конгресу, де більшість мають демократи, за відповідне рішення проголосували 240, проти – 188 конгресменів.

Зазначається, що тепер цей законопроект повинен ще схвалити Сенат, де більшість має Республіканська партія.

Як повідомляється, лідер більшості в Сенаті республіканець Міч Макконнелл ще не висловлював бажання винести на голосування відповідний законопроект без досягнення домовленостей між Трампом і демократами в Конгресі.

Раніше Трамп у своєму зверненні до нації заявив, що весь американський народ «страждає» від незаконної міграції й перебуває у великій небезпеці.

Трамп вимагає від демократів у Конгресі виділити з бюджету понад 5 мільярдів доларів, щоб виконати його передвиборчу обіцянку про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Демократи, зі свого боку, наполягають, що Трамп перебільшує й навмисно роздмухує кризу.

Ця суперечка стала причиною часткового урядового «шатдауну», який триває вже третій тиждень у США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: