Мартиненко з'явився на допит до НАБУ в справі прокуратури Чехії

Читать на русском
У будівлю Національного бюро прийшов колишній член парламенту у справі Вищої прокуратури Праги щодо менеджменту фірми Skoda JS.
Микола Мартиненко

Обвинувачений у кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів НАЕК «Енергоатом» і «Східного гірничо-збагачувального комбінату», колишній народний депутат Микола Мартиненко з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро у справі Вищої прокуратури Праги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мартиненка.

«По-перше, звернення чехів стосується можливої ​​несплати податків у Чехії місцевим підприємством і не має до мене жодного відношення. Це абсолютно інша справа ... По-друге, мій прихід є підтвердженням того, що я співпрацюю з правоохоронцями Чехії і готовий виконувати свої процесуальні обов'язки», – сказав Мартиненко.

За його словами, він не зобов'язав був приходити на допит, оскільки, на його думку, НАБУ вручило йому повістку з порушеннями.

Нагадаємо, детектив у суді вручив Мартиненку повістку на черговий допит в НАБУ. Як стало відомо, НАБУ викликало екс-нардепа на допит у справі прокуратури Праги. У цій справі звинувачують в розтраті та ухиленні від сплати податків колишнього генерального директора фірми Skoda JS Мирослава Фіалу, екс-члена ради директорів компанії Іржі Демішев, екс-члена правління Мілана Когоута, екс-комерційного директора Мирослава Провід, чинного заступника комерційного директора Петера Луптачіка та Манфреда Макса Новака.

Раніше суд почав досліджувати докази у справі Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: