САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційні прокурори затвердили обвинувальний акт щодо шести підозрюваних у справі колишнього парламентарія.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших підозрюваних у його справі.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли у відомстві.

За інформацією прокуратури, крім Мартиненка обвинувальний акт також складений щодо заступника голови правління «Нафтогаз-Україна» Сергія Переломи, виконувача обов'язків керівника правління ОГХК Руслана Журила, директора державного підприємства «СхідГЗК» Олександра Сорокіна, заступника директора державного концерну «Ядерне паливо» Володимира Богданця та директора управління закупівель дирекції НАЕК «Енергоатом» Валерія Василькова.

«САП за результатами досудового розслідування НАБУ скерований до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентаря Миколи Мартиненка, Сергія Переломи, Руслана Журила, Олександра Сорокіна, Володимира Богданця та Валерія Василькова», – зазначили в прокуратурі.

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

У САП додали, що Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами «Енергоатома» при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії SKODA JS та укладенні й виконанні контракту між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA, на загальну суму 6,4 мільойна євро.

«Окрім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 мільйона доларів шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП «СхідГЗК» №70/13 через австрійську компанію-посередника STEUERMANN Investitions-und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації», – додали в прокуратурі.

Водночас досудове розслідування щодо інших підозрюваних у скоєнні вказаних злочинів наразі триває, зокрема оголошені в розшук ще 4 фігурантів, двоє з яких є громадянами Австрійської Республіки, ще одного з підозрюваних, який переховувався, затримали. Йому обрали запобіжний захід, а розслідування ще триває.

Нагадаємо, САП і НАБУ вручили Мартиненку обвинувальний акт.

Раніше у НАБУ пояснили, чому не передають справу екс-нардепа до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: