Проект «Стіна»: попри порушення обов'язків, суд не заарештував підозрюваного

Читать на русском
Столичний апеляційний суд не побачив підстав для стягнення застави з порушив обов'язки прикордонника.
Київський апеляційний суд

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в апеляції на ухвалу про відмову стягнути 1,5 мільйона гривень застави з підозрюваного у справі «Стіни» прикордонника і взяття його під варту за порушення обов'язків.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр протидії корупції.

Як відомо, Солом'янський районний суд міста Києва відмовив САП у стягненні застави і взяття під варту головного інженера відділу капітального будівництва Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимира Цалка за порушення процесуальних обов'язків. Як з'ясувалося, попри заборону покидати місто Вишгород Київської області, Цалко 14 разів виїжджав до Києва без дозволу.

За словами прикордонника, він не всі рази порушував обов'язки, оскільки його телефон знаходився в Києві через те, що лежав у його машині, якою користувалася дружина. Цалко додав, що він особисто приїжджав до Києва, щоб придбати їжу маленькому 2-х річному хворому сину. Однак згідно продемонстрованого в суді відео, замість безлактозної продукції синові, Цалко купив у супермаркеті 4 пляшки пива, одну з яких допив ще до того як дійшов до каси.

Нагадаємо, у НАБУ заявляли, що Цалко щонайменше двічі порушував обов'язки. Раніше суд наклав арешт на його нове майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: