У Мінкульті говорять, що з Києво-Печерської лаври зникли цінні ікони

Читать на русском
Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили зникнення кількох цінних ікон, відкриті кримінальні провадження.

Міністр культури Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили зникнення кількох цінних ікон, відкриті кримінальні провадження.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив в ефірі телеканалу «Прямий».

«Повну інвентаризацію вже частково зробили. Повні звіти нам зараз надсилають. Є деякі втрати з ікон у Києво-Печерській лаврі», - розповів Нищук.

За його словами, за фактом відсутності деяких ікон відкриті кримінальні провадження. При цьому міністр попередив, що не потрібно поспішати і «говорити, що вже щось там вивезено».

«Ці втрати могли бути в більш ранній час, ще до 2003 року. Зараз на базі цієї звірки йдуть кримінальні провадження. Вся документація направляється до правоохоронних органів», - додав Нищук.

Раніше радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президентові України Ростислав Павленко спростував інформацію про те, що в Адміністрації президента нібито дали вказівку готувати позови про припинення оренди Печерської та Почаївської лавр громадами УПЦ МП.

Нагадаємо, стало відомо, що керівникам музею Києво-Печерської лаври і Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника нібито дано вказівку готувати позови про припинення оренди своїх приміщень громадами Української православної церкви Московського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: