Питання оренди приміщень лавр: у Порошенка пояснили, кого виселятимуть

Читать на русском
У Порошенка спростували інформацію про те, що в Адміністрації президента нібито дали вказівку готувати позови про припинення оренди Печерської та Почаївської лавр громадами УПЦ МП.

Радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президентові України Ростислав Павленко спростував інформацію про те, що в Адміністрації президента нібито дали вказівку готувати позови про припинення оренди Печерської та Почаївської лавр громадами УПЦ МП.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Розподіл церковного майна та захоплення храмів: чого чекати після СоборуПрезидент Петро Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП. Про можливі провокації поговорили з експертами.

«У низці видань, які не гребують інформаційними провокаціями, із здивуванням побачив: виявляється, «джерело, близьке до мене», повідомило, що хтось дав комусь доручення готувати позови щодо припинення оренди громадам МП... Заявляю відповідально: це маячня», - повідомив Павленко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що керівникам музею Києво-Печерської лаври і Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника нібито дано вказівку готувати позови про припинення оренди своїх приміщень громадами Української православної церкви Московського патріархату.

Як відомо, 15 грудня 2018 року у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної Української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Пізніше Петро Порошенко застеріг радикалів від захоплень храмів УПЦ МП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: